loader

Hlavná

Nádcha

Flemingova masť: návod na použitie, cena v lekárňach, recenzie, analógy, zloženie

Flemingova masť je homeopatický liek vyrobený z prírodných zložiek.

Hlavnými liečivými vlastnosťami lieku sú protizápalové, regeneračné, dezinfekčné a sušiace účinky..

Vďaka vyváženému prírodnému zloženiu nemá liek prakticky žiadne kontraindikácie, je vhodný na dlhodobé používanie, pôsobí jemne a striedmo.

Masť sa používa na alergické ochorenia, mierne formy hemoroidov, akútnu a chronickú nádchu.

Okrem toho zložky liečiva:

  • aktivovať saturáciu epidermy kyslíkom;
  • spustiť mechanizmy omladenia pokožky;
  • zabrániť vzniku stagnácie krvi v žilách;
  • stimulujú lokálnu imunitu v epidermálnych bunkách.

zloženie

Flemingova masť obsahuje také účinné látky, ako sú:

  • extrakt z nechtíka;
  • esclusa;
  • lieska čarodejnice;
  • oxid zinočnatý;
  • mentol.

Tuková báza liečiva je vazelína..

Na základe 100 g. masť obsahuje:

  • nechtík - 1,76 g;
  • lieska čarodejnice - 1,76 g;
  • aesculus - 1,76 g;
  • oxid zinočnatý - 9,4 g;
  • mentol - 0,64 g.

nechtík

Má výrazný antiseptický a protizápalový účinok, stimuluje regeneráciu tkanív na bunkovej úrovni.

Líska čarodejnice

Dezinfikuje povrchovú vrstvu dermy, zmierňuje bolestivé nepohodlie, posilňuje žilové cievy.

Aesculus alebo konský gaštan

Priaznivo ovplyvňuje priepustnosť stien malých kapilár, zmierňuje začervenanie a opuch kože a slizníc..

mentol

Ochladzuje a upokojuje pokožku.

Oxid zinočnatý

Zasychá a dezinfikuje vrchnú vrstvu epidermy, zmierňuje zápaly v nej.

Cena lekárne

Tento homeopatický liek sa vyrába v 15 alebo 25 mg, balený v plastových liekovkách so skrutkovacím uzáverom.

Navonok je to biela krémová látka s charakteristickou vôňou mentolu.

Koľko náklady na masť závisia od cenovej politiky farmaceutického reťazca, vyjde priemerne 250 - 290 rubľov.

Indikácie pre použitie

Tento nástroj sa osvedčil pri liečbe chorôb, ako sú:

  • alergické kožné patológie (žihľavka, dermatitída);
  • nádcha vazomotorického alebo alergického pôvodu;
  • hemoroidy tečúce smerom von;
  • infekčná kožná vyrážka (ako adjuvans).

Drogová akcia

Pri vazomotorickej rinitíde je liečivo schopné znižovať tvorbu patologických sekrétov (hlienu a hnisu), znižovať pocit nazálneho prekrvenia, normalizovať dýchanie a zápach, zastaviť svrbenie a svrbenie v nosných pasážach..

Pri kožných léziách sa masť používa na jej vysušenie, odstránenie sčervenania a opuchov.

Nástroj veľmi dobre čistí vrchné vrstvy epidermy od usadenín bielkovín, toxínov, produktov rozpadu, pomáha zvlhčiť pokožku a zbaviť sa jej odlupovania.

Flemingova masť má tiež miernu antimikrobiálnu aktivitu a inhibuje rast patogénnej flóry v bunkách dermy..

kontraindikácie

  • Citlivosť na zložky liečiva.
  • Rané detstvo (do 2 rokov).

Pri absencii reakcií na hlavné a pomocné zložky masti sa môže použiť počas tehotenstva a laktácie.

Dojčiace ženy musia byť samozrejme opatrné, aby nedostali produkt na oblasť bradavky..

Aby ste pochopili, či existuje alergia na Flemingovu masť, musíte aplikovať látku dovnútra v oblasti lakťového ohybu a počkať 15 - 20 minút, v prípade neznášanlivosti lieku, na lubrikovanej ploche sa objaví začervenanie a opuch a koža okolo svrbenia a svrbenia.

Inštrukcie na používanie

hemoroidy

Ak chcete aplikovať masť, použite vatový tampón, na ktorý sa liek aplikuje.

Procedúra sa opakuje trikrát počas dňa. Priebeh liečby je 5 - 7 dní, ak je to potrebné, lekár môže predpísať opakovanú liečbu po 7-10. Prestávke.

Vasomotorická rinitída

Na liečenie tejto patológie sa masť aplikuje na vopred vyrobené turundochki, ktoré sa umiestnia do nosa na 5 až 10 minút. Priebeh liečby trvá 1 - 2 týždne, sú potrebné tri procedúry denne.

Problémy s kožou

Masť sa používa najmenej 10 dní, dvakrát denne, nanesením tenkej vrstvy na postihnuté oblasti.

Výhody nástroja

  1. Neexistujú dôkazy o vývoji závažných nežiaducich reakcií a predávkovania liekom.
  2. Zložky masti sa navzájom veľmi dobre dopĺňajú a sú bezpečné pre zdravie ľudí..
  3. Masť je homeopatická, preto pôsobí mierne, ale so zjavným terapeutickým účinkom.
  4. Droga, ako predpisuje lekár, sa môže používať na liečbu tehotných a dojčiacich žien.
  5. Viaczložkové zloženie masti umožňuje jeho použitie pri liečbe ORL chorôb, kožných patológií, proktologickej praxe.
  6. Výrobok si môžete kúpiť v lekárňach, na to nepotrebujete špeciálny lekársky predpis.

mínusy

  • Účinok liečby masťou je najvýraznejší v počiatočných štádiách ochorenia..
  • Náklady na liek možno pripísať priemernej cenovej kategórii.

skladovanie

Z bezpečnostných dôvodov je masť umiestnená mimo dosahu detí..

Droga sa môže zhoršiť vystavením slnečnému žiareniu a vysokým vnútorným teplotám.

Masť sa uchováva dva roky.

Výrobca

Droga je registrovaná v registri liekov v Rusku, má svoje individuálne číslo a obchodný názov „Flemingova masť“.

Nápravný prostriedok sa vyrába na základe LLC „Homeopatickej farmácie“ v meste Petrohrad.

Praktické skúsenosti s použitím masti u pacientov s hemoroidmi

Štúdia sa uskutočnila na základe jednej z hlavných kliník v Moskve 15 pacientov s edematóznou formou hemoroidov a ich trombózou v počiatočnom štádiu..

Pri vykonávaní externých procedúr s masťou účastníci zaznamenali znateľný účinok 3-6 dní od začiatku liečby.

Zaznamenali pokles veľkosti hemoroidových výčnelkov a pokles epizód svrbenia a pálenia, ako aj zastavenie krvácania..

U pacientov v druhom štádiu vývoja tejto patológie (11 osôb) boli pri použití Flemingovej masti na hemoroidy tiež recenzie pozitívne. Výsledky liečby však pretrvávali kratšie časové obdobia..

Ak mali subjekty v počiatočnej fáze ochorenia nepríjemné príznaky po dobu jedného týždňa a remisia trvala 1 až 2 mesiace, potom pri hemoroidoch strednej závažnosti sa účinok dosiahol za 2 až 3 týždne a udržal sa 10 až 16 dní..

Lekári poznamenali, že u všetkých pacientov s 1. a 2. štádiom choroby sa pálenie a svrbenie v konečníku výrazne znížilo a po vyšetrení lekárom sa v problémových oblastiach zaznamenala pozitívna dynamika..

Lekári osobitne vyšetrili pacientov, ktorí podstúpili chirurgický zákrok na odstránenie uzlov, resekciu fistúl atď. (10 osôb). Použitie masti u týchto pacientov pomohlo rýchlemu uzdraveniu povrchu rany a tvorbe pooperačných jaziev..

recenzia

Alena Kolesnikova, 34, manažér:

Používa sa podľa pokynov, na turundách, trikrát denne.

Asi po 11 dňoch som si uvedomil, že nemám čuchať a spím so zavretými ústami, pocit distancie v oblasti nosa a čela zmizol. Drog odporúčam napriek homeopatickému zloženiu - naozaj to funguje.

Alla Kashtanova, 56 rokov, účtovníčka:

Chcel by som poznamenať ekonomiku masti, stačilo to na niekoľko chodov, ako aj prirodzený pôvod všetkých zložiek..

Shirokov Pavel, 49 rokov:

Po zotavení v liekovke zostalo len málo produktu. O niekoľko mesiacov som to skúsil nachladnúť a nachladnúť. Vôbec neprešiel, ale cítil úľavu - slobodnejšie dýchal a bolo tu menej hlienu.

Nie je to zlý liek, a to ani pre všetky príležitosti.

analógy

Neexistuje žiadna univerzálna náhrada za Flemingovu masť. Jeho pôsobenie je viaczložkové a pre každý z nich je potrebné hľadať analóg z tradičných farmaceutických liekov.

  • Pre hemoroidy - to sú čapíky Ichthyolu, reliéf alebo masť heparínu,
  • z prechladnutia - Naphtizin, Sanorin, Protorgol,
  • na alergie - Fenistil, Akriderm, hydrokortizónová masť.

Medzi skupiny homeopatických liekov patria: Progestan, Avia-more, Arnica, Allerdzhi, Immunokind, Gustel, Timol atď..

PLAVIDLÁ OLEJ

Klinická a farmakologická skupina

Aktívne zložky

Forma uvoľnenia, zloženie a balenie

◊ Masť na vonkajšie použitie, homeopatická, homogénna, od bielej po bielu so žltkastým leskom, s charakteristickou vôňou mentolu.

100 g
Calendula officinalis D1 (Calendula)1,76 g
Hamamelis virginiana D1 (Hamamelis)1,76 g
Aesculus hippocastanum D1 (Aesculus)1,76 g
Mentholum (mentol)0,64 g
Oxid zinočnatý (oxid zinočnatý)9,4 g

Pomocné látky: vazelína do 100 g.

15 g - polymérové ​​fľaše (1) - kartónové obaly.
25 g - polymérové ​​fľaše (1) - kartónové obaly.
15 g - polymérové ​​plechovky (1) - kartónové obaly.
25 g - polymérové ​​plechovky (1) - kartónové obaly.

Flemingová masť na bežné recenzie za studena

recenzia
o lieku

Vkysnay

Pre domáce lekárničky

Výhody: zmierňuje zápal

Flemingovu masť odporúčalo kúpiť pôrodná asistentka späť v nemocnici, keď sa všetky nové matky stretávali s takým problémom, ako sú hemoroidy. Tí, ktorí sa s tým stretli, povedia, že je ľahšie prežiť vytiahnutie zuba..
Všetky myšlienky nie sú zamerané na dieťa, ale na upokojenie silnej bolesti.
Po trpení je prvý pocit po aplikácii masti tak, akoby bol mentolová guma nanesená na piaty bod, ochladzuje, osviežuje, zmierňuje zápal. Nechal som toaletu a povedal: „Dievčatá, toto je božské“ - celý dom sa zasmial.

Olga 777

UNIVERZÁLNA masť, o ktorej by mal každý vedieť! Ľahko lieči sinusitídu, dermatitídu a uzly.

Ahojte všetci, už dlho vám chcem hovoriť o univerzálnom lieku nazývanom Flemingova masť. Náhodou som sa o ňom dozvedel, keď sa môj manžel obával trvalého nádchy. A bol som prekvapený, ako je táto masť rozšírená..

Khanna

účinná a bezpečná liečba nádchy, dermatitídy, hemoroidov

Výhody: veľmi účinná masť s prírodným zložením

O tejto masti som sa dozvedel už dávno, keď lekár ORL diagnostikoval hnisavú nádchu, ale predpísal Vibrocilove kvapky a Flemingovu homeopatickú masť. Výsledok liečby ma veľmi príjemne prekvapil a odvtedy táto masť zaujala svoje miesto trvalého bydliska v mojej lekárničke.

Vo všeobecnosti je Flemingova masť masťou 3 v 1, okrem toho je prirodzená, veľmi účinná, lacná a trvá dlho. odporučiť.

Babi4unya

Malý z nich prestal čuchať po dvoch dňoch!

Výhody: Cena, spotreba, rýchlosť výsledku, preventívne opatrenia, ľahké použitie, aróma mentolu

Preto nemám príležitosť zostať doma so svojím dieťaťom - materská škola je naša jediná spása. V materskej škole to však nie je možné s hlienom, kašľom a hnačkou, preto empiricky vyberáme tie prostriedky, ktoré môžu obmedziť najmenšie prejavy príznakov pri koreni. Flemingova masť bola ďalšou takou spásou. Ako vidíte, spektrum účinku tejto masti sa neobmedzuje výlučne na účinok na prechladnutie. Hemoroidy, vďaka Bohu, ma nepoznajú, ale s druhou indikovanou bolesťou som sa tiež pokúsil bojovať s touto masťou..
Takže v fľaši 25 gramov, a to stojí 218 rubľov. Pravdu povediac, je nepravdepodobné, že by pre mňa bolo všetkých týchto 25 gramov užitočné. Po prvé, náklady sú neuveriteľne ekonomické. A za druhé, výsledok prichádza veľmi, veľmi rýchlo. za tretie.

Názor lekára (liečba hemoroidov)

Stanovisko lekára k použitiu produktu FLEMING'S OINTMENT® pri liečbe vonkajších hemoroidov, uverejnené na portáli First Coloproctology Portal Gemor.su

Nelanela

Flemingova masť - nevyhnutná na zápal dutín a nachladnutie

Výhody: Pomáha pri zápaloch dutín a nádche, zložení

Homeopatia bola teraz vyhlásená za pseudovedu. Pravdepodobne to niekto potrebuje. Ale tento liek, postavený ako homeopatický, ma presvedčuje inak. Táto masť skutočne pomáha. V každom prípade so zápalom paranazálnych dutín. Osobne ho používam na zápal vedľajších nosových dutín a nádchu. Aplikácia je jednoduchá - aplikujte ju na Turundas a nalepte ich do nosa na 7-10 minút. Urob to trikrát denne.
Ako je napísané na obale, Flemingova masť pomáha nielen pri prechladnutí, ale aj pri hemoroidoch a kožných alergiách. Tomu napomáhajú zakladajúce fondy. Existuje 5 aktívnych.
V rámci masti - nechtíka (jeho protizápalové vlastnosti sú už dlho známe),
Gammamelis, tiež nazývaný „čarodejnícky orech“ - pomáha spevňovať steny krvných ciev a používa sa v kozmetike dokonca (na odstránenie siete krvných ciev na tvári) a na prevenciu kŕčových žíl (a hemoroidy sú, mimochodom, kŕčové žily).
Potom - Aesculus, a toto nie je nič iné ako gaštan, myslím, že každý je s týmto stromom oboznámený. Gaštan je zodpovedný za venotonické vlastnosti a antitrombotikum.
Oxid zinočnatý je sušiace a antiseptické činidlo, mimochodom, je obsiahnutý vo všetkých detských práškoch.
Mentol pochádza z mäty, pôsobí ako anestetikum.

Hankey

Vedel som, že masť je dobrá, ale netušila som, že je to tak dobré

Výhody: Očakával som zlepšenie, ale skutočný výsledok predčil očakávania

Tu je na všetkých frontoch obdobie chrípky a prechladnutia. A nech je akokoľvek urážlivé, neobišiel našu rodinu a moje deti ochoreli, hneď po nich som okamžite ochorel, ale pretože pre seba nie je vždy dosť času, keď na ňu nepremýšľa žiadna matka z 39 detí, a tu je výsledok, komplikácia po chrípke na nohách, vo forme zápalu stredného ucha a sínusitídy. Pokiaľ ide o Lauru, ktorý urobil fotku, ktorá mala zápal dutín, lekár, ktorý vedel, že mám veľmi ťažké tolerovať antibiotiká a dokonca aj alergický na niektoré z nich, mi predpísal liečbu, ktorá zahŕňala vloženie Flemingovej masti do nosa. Aby som bol úprimný, ani som neočakával taký veľký výsledok. Pred masťou som už absolvoval komplexné ošetrenie, ale veľmi mi to nepomohlo. A tu je výsledok.

Chcel by som tiež poznamenať, že masť pomáha nielen proti rinitíde, ale aj proti hemoroidom a dermatitíde, takže je možné ju umiestniť na rôzne miesta v tele a na každom z nich bude účinná)

Singa

Môj manžel priniesol túto masť z pracovnej cesty, hemoroidy mal 2 roky. A jeho práca je často na cestách, má dlhý dosah. Je to hrozná situácia, keď pracujem s takou bolesťou. Takže mu bolo odporučené túto masť, vo všeobecnosti mu to pomohlo dobre, ako som pochopil, už sa viac nesťažuje na bolesť.

[email protected]

Vynikajúci liek na bežné prechladnutie

Naša rodina je prívržencami homeopatických liekov, doma máme vždy takmer celý sortiment Homeopharm pre všetky príležitosti. Celá rodina už viac ako rok používa Flemingovu masť pri prvých príznakoch nachladnutia a nádchy. Po dvoch dňoch choroba zvyčajne zmizla, jednoducho úžasná.

verona

vynikajúci liek

Výhody: Kvalita, účinok použitia, zloženie masti, dobrý pocit pri používaní, prírodné zloženie, hospodárnosť

Prírodný liek, homeopatický, narkomanský, príjemný na používanie, skutočný účinok na prechladnutie a počiatočné prechladnutie. Po aplikácii začne nos (s preťažením) dýchať.

HANALIYA

Určitý prostriedok proti nádche

Výhody: pomáha pri rinitíde, príjemne osviežuje nosnú dutinu (mentol)

Flemingovu masť predpísal môj syn lekárom ORL pre sínusitídu. Potom som sám začal túto masť používať..

Flemingová masť na bežné recenzie za studena

Nie je potrebné odkvapkávať šťavu z repy. Nielen, že je neestetický, ale tiež veľmi horí.
Odporučil by som kombináciu masti Aquamaris (flush) + Fleming

znie:
mucha v papuče, Aquamaris je nával, zvyčajne sa predpisuje ako profylaxia pri chrípkovej epidémii, napríklad.
Interferón je tiež možný, nie viac ako 5 dní

QUOTE (valeria, 30-07-07 @ 14:41)
Aquamaris sa začervenáva

Teraz už viem

QUOTE (valeria, 30-07-07 @ 14:41)
Interferón je tiež možný, nie viac ako 5 dní
QUOTE (valeria @ 30-07-07, 13:47)
Ale interferón nám nepomáha
QUOTE (valeria @ 30-07-07, 14:47)
Ale interferón nám nepomáha
QUOTE (Tatka @ 30-07-07, 14:49)
QUOTE (valeria, 30-07-07 @ 13:47)
Ale interferón nám nepomáha

aké máme šťastie.

znie:
Dievčatá, protargol je roztok striebra, ale podľa môjho názoru je vydávaný na lekársky predpis a je vyrobený na objednávku. Mohol by som sa mýliť.

Tatka, dieťa 2 roky.

lietať v papúčach, začneme odkvapkávať Interferón vždy, keď sa objavia prvé príznaky choroby, a pokiaľ

citovať
Aquamaris, čo je lepšie na oplachovanie nosa
citovať
Nazivín pre deti, ktorý spaľuje sliznicu

Úplne súhlasím. Všeobecne si myslím, že akékoľvek nosné kvapky môžu poškodiť nosnú sliznicu, takže ich neradi používam..

valeria a aký je to masť?

NIKDY nebudem používať Protargol po tom, ako som o ňom raz prečítal na internete. Obsahuje soli ťažkých kovov. To mi stačí. Mimochodom, odporúčajte zdravý rozum do budúcnosti. Náš (3. poschodie) neustále predpisuje protargol a hovorí, že „pediater by mal liečiť nachladnutie, zbytočne nie je potrebné bežať k odborníkom“. Nebudem k nej znova, až na lekárske vyšetrenie v škole..

Dávajú mi recept na protargol, hodím ho do najbližšej urny.
Zložitá masť, ako mi bolo povedané, sa stala iba predpisom

QUOTE (Ellina @ 30-07-07, 14:01)
dieťa 2 roky

Flemingova masť je homeopatická, môže sa používať dlhodobo. Pri liečbe bežného prechladnutia je to celkom účinné - začiatkom leta sme boli veľmi dôvtipní a ušetrili sme tým, keď sme nepotili kvapky potu..
K dispozícii je tiež masť Boromenthol - tiež to pomáha.

znie:
Pokiaľ ide o kvapky, lekár ich musí vybrať. Ako mi povedal jeden zdravý ORL (tak dávno, že si ani nepamätám sex lekára), existujú vazokonstrikčné kvapky, sú vazodilatátory - pre rôzne typy strachu. Ak zoberiete zlé kvapky, zhorší sa to. Masť je na rozdiel od kvapiek univerzálna

QUOTE (pozrite si papuče, 30-07-07 @ 15:08)
radiť zdravý rozum pre budúcnosť

Môžem to zistiť iba vtedy, keď to neviem..

OFF. Príbuzní v manželovom rade (vrátane seba) majú s nosom obrovské problémy. Môj manžel bol operovaný pred rokom, teraz mmm. Švagr tiež vykonala operáciu v máji, teraz je to lepšie, ale predtým, ako to nedokázala bez kvapiek, kvapkala každú minútu!

Flemingova masť - návod na použitie, recenzie, analógy a formy uvoľňovania (homeopatická masť na vonkajšie použitie av nose) lieku na liečbu hemoroidov, výtoku z nosa, dermatitídy u dospelých, detí a tehotenstva. zloženie

V tomto článku si môžete prečítať pokyny na používanie lieku Fleming Masť. Uvádzajú sa recenzie návštevníkov stránok - spotrebiteľov tohto lieku, ako aj názory lekárov špecialistov na použitie Flemingovej masti v ich praxi. Veľká požiadavka na aktívne pridanie vašich recenzií o lieku: pomohol liek alebo nepomohol zbaviť sa choroby, aké komplikácie a vedľajšie účinky boli pozorované, ktoré výrobca nemusí uviesť v anotácii. Flemingove masťové analógy, ak sú dostupné štrukturálne analógy. Používa sa na liečbu hemoroidov, nádchy, dermatitídy u dospelých, detí, ako aj počas tehotenstva a laktácie. Zloženie prípravku.

Flemingova masť je homeopatický prípravok na miestne a vonkajšie použitie. Tento nástroj má baktericídny, protizápalový a analgetický účinok. Najčastejšie sa používa na oslabenú imunitu a zápal hemoroidov.

zloženie

Calendula officinalis D1 (Calendula) + Hamamelis virginiana D1 (Hamamelis) + Aesculus hippocastanum D1 (Aesculus) + Mentholum (mentol) + Oxid zinočnatý (oxid zinočnatý) + pomocné látky.

indikácia

  • vonkajšie hemoroidy (nekomplikované formy);
  • alergická dermatitída;
  • vazomotorická nádcha (výtok z nosa).

Uvoľňovacie formuláre

Masť na vonkajšie použitie a na homeopatický nos.

Pokyny na použitie a spôsob použitia

Pri hemoroidoch naneste masť 1-3 krát denne vatovým tampónom. Liečba trvá 5 až 7 dní. Opakovanie kurzu - po konzultácii s lekárom.

Pri alergickej dermatitíde aplikujte masť dvakrát denne na bolestivé oblasti pokožky. Liečba trvá 10 až 14 dní.

Keď masť proti rinitíde namažte sliznicu nosa alebo turundasu masťou vloženou do nosa 5-7 minút 2-3 krát denne. Liečba trvá 7-10 dní.

Vedľajší účinok

kontraindikácie

  • precitlivenosť na zložky lieku.

Aplikácia počas tehotenstva a laktácie

Aplikácia u detí

špeciálne pokyny

Ak sa stav v priebehu masťovej liečby (1 - 2 týždne) nezlepší, v liečení by sa nemalo pokračovať, musíte sa však poradiť s lekárom, aby vykonal ďalší výskum a predpísal ďalší liek..

Liekové interakcie

V súčasnosti neexistujú informácie o interakcii lieku s inými liekmi..

Analógy Flemingovej masti s drogami

Flemingova masť nemá štruktúrne analógy pre účinnú látku. Homeopatický liek obsahuje jedinečnú kombináciu účinných látok, ktoré neobsahujú analógy.

Analógy terapeutického účinku (lieky na liečbu hemoroidov):

  • Avenok;
  • Agiolax;
  • Aurobin;
  • aescín;
  • bisakodyl;
  • Vasoket;
  • Venarus;
  • Venza;
  • Venocomfort;
  • Venoruton;
  • Heparoid;
  • Pevnosť Ginkor;
  • Hyposol;
  • Derin;
  • Detralex;
  • Diovenor 600;
  • Doloprokt;
  • DULCOLAX;
  • Laxatin;
  • Laxigal;
  • Metovit;
  • Metrogyl;
  • Mucofalk;
  • Natalsid;
  • Nefluan;
  • Nigepan;
  • Normas;
  • Olestezin;
  • papaverín;
  • posterizovaný;
  • Proctosan;
  • Proctosedil;
  • Prostopin;
  • Antihemoroidné zbierky;
  • úľava;
  • Advance Advance;
  • Romazulan;
  • Romfalak;
  • rutín;
  • Simetride;
  • Softovak;
  • Sulgan;
  • troxerutín;
  • Trombless;
  • Ultraproject;
  • Fiberlex;
  • Phlebodia 600;
  • Cyclo 3 fort;
  • Aescusan;
  • Aesculus;
  • Ethoxysclerol.

Flemingova masť: návod na použitie, cena v lekárňach, recenzie, analógy, zloženie

Flemingova masť je homeopatický liek vyrobený z prírodných zložiek.

Hlavnými liečivými vlastnosťami lieku sú protizápalové, regeneračné, dezinfekčné a sušiace účinky..

Vďaka vyváženému prírodnému zloženiu nemá liek prakticky žiadne kontraindikácie, je vhodný na dlhodobé používanie, pôsobí jemne a striedmo.

Masť sa používa na alergické ochorenia, mierne formy hemoroidov, akútnu a chronickú nádchu.

Okrem toho zložky liečiva:

  • aktivovať saturáciu epidermy kyslíkom;
  • spustiť mechanizmy omladenia pokožky;
  • zabrániť vzniku stagnácie krvi v žilách;
  • stimulujú lokálnu imunitu v epidermálnych bunkách.

zloženie

Flemingova masť obsahuje také účinné látky, ako sú:

  • extrakt z nechtíka;
  • esclusa;
  • lieska čarodejnice;
  • oxid zinočnatý;
  • mentol.

Tuková báza liečiva je vazelína..

Na základe 100 g. masť obsahuje:

  • nechtík - 1,76 g;
  • lieska čarodejnice - 1,76 g;
  • aesculus - 1,76 g;
  • oxid zinočnatý - 9,4 g;
  • mentol - 0,64 g.

nechtík

Má výrazný antiseptický a protizápalový účinok, stimuluje regeneráciu tkanív na bunkovej úrovni.

Líska čarodejnice

Dezinfikuje povrchovú vrstvu dermy, zmierňuje bolestivé nepohodlie, posilňuje žilové cievy.

Aesculus alebo konský gaštan

Priaznivo ovplyvňuje priepustnosť stien malých kapilár, zmierňuje začervenanie a opuch kože a slizníc..

mentol

Ochladzuje a upokojuje pokožku.

Oxid zinočnatý

Zasychá a dezinfikuje vrchnú vrstvu epidermy, zmierňuje zápaly v nej.

Cena lekárne

Tento homeopatický liek sa vyrába v 15 alebo 25 mg, balený v plastových liekovkách so skrutkovacím uzáverom.

Navonok je to biela krémová látka s charakteristickou vôňou mentolu.

Koľko náklady na masť závisia od cenovej politiky farmaceutického reťazca, vyjde priemerne 250 - 290 rubľov.

Indikácie pre použitie

Tento nástroj sa osvedčil pri liečbe chorôb, ako sú:

  • alergické kožné patológie (žihľavka, dermatitída);
  • nádcha vazomotorického alebo alergického pôvodu;
  • hemoroidy tečúce smerom von;
  • infekčná kožná vyrážka (ako adjuvans).

Drogová akcia

Pri vazomotorickej rinitíde je liečivo schopné znižovať tvorbu patologických sekrétov (hlienu a hnisu), znižovať pocit nazálneho prekrvenia, normalizovať dýchanie a zápach, zastaviť svrbenie a svrbenie v nosných pasážach..

Pri kožných léziách sa masť používa na jej vysušenie, odstránenie sčervenania a opuchov.

Nástroj veľmi dobre čistí vrchné vrstvy epidermy od usadenín bielkovín, toxínov, produktov rozpadu, pomáha zvlhčiť pokožku a zbaviť sa jej odlupovania.

Flemingova masť má tiež miernu antimikrobiálnu aktivitu a inhibuje rast patogénnej flóry v bunkách dermy..

kontraindikácie

  • Citlivosť na zložky liečiva.
  • Rané detstvo (do 2 rokov).

Pri absencii reakcií na hlavné a pomocné zložky masti sa môže použiť počas tehotenstva a laktácie.

Dojčiace ženy musia byť samozrejme opatrné, aby nedostali produkt na oblasť bradavky..

Aby ste pochopili, či existuje alergia na Flemingovu masť, musíte aplikovať látku dovnútra v oblasti lakťového ohybu a počkať 15 - 20 minút, v prípade neznášanlivosti lieku, na lubrikovanej ploche sa objaví začervenanie a opuch a koža okolo svrbenia a svrbenia.

Inštrukcie na používanie

hemoroidy

Ak chcete aplikovať masť, použite vatový tampón, na ktorý sa liek aplikuje.

Procedúra sa opakuje trikrát počas dňa. Priebeh liečby je 5 - 7 dní, ak je to potrebné, lekár môže predpísať opakovanú liečbu po 7-10. Prestávke.

Vasomotorická rinitída

Na liečenie tejto patológie sa masť aplikuje na vopred vyrobené turundochki, ktoré sa umiestnia do nosa na 5 až 10 minút. Priebeh liečby trvá 1 - 2 týždne, sú potrebné tri procedúry denne.

Problémy s kožou

Masť sa používa najmenej 10 dní, dvakrát denne, nanesením tenkej vrstvy na postihnuté oblasti.

Výhody nástroja

  1. Neexistujú dôkazy o vývoji závažných nežiaducich reakcií a predávkovania liekom.
  2. Zložky masti sa navzájom veľmi dobre dopĺňajú a sú bezpečné pre zdravie ľudí..
  3. Masť je homeopatická, preto pôsobí mierne, ale so zjavným terapeutickým účinkom.
  4. Droga, ako predpisuje lekár, sa môže používať na liečbu tehotných a dojčiacich žien.
  5. Viaczložkové zloženie masti umožňuje jeho použitie pri liečbe ORL chorôb, kožných patológií, proktologickej praxe.
  6. Výrobok si môžete kúpiť v lekárňach, na to nepotrebujete špeciálny lekársky predpis.

mínusy

  • Účinok liečby masťou je najvýraznejší v počiatočných štádiách ochorenia..
  • Náklady na liek možno pripísať priemernej cenovej kategórii.

skladovanie

Z bezpečnostných dôvodov je masť umiestnená mimo dosahu detí..

Droga sa môže zhoršiť vystavením slnečnému žiareniu a vysokým vnútorným teplotám.

Masť sa uchováva dva roky.

Výrobca

Droga je registrovaná v registri liekov v Rusku, má svoje individuálne číslo a obchodný názov „Flemingova masť“.

Nápravný prostriedok sa vyrába na základe LLC „Homeopatickej farmácie“ v meste Petrohrad.

Praktické skúsenosti s použitím masti u pacientov s hemoroidmi

Štúdia sa uskutočnila na základe jednej z hlavných kliník v Moskve 15 pacientov s edematóznou formou hemoroidov a ich trombózou v počiatočnom štádiu..

Pri vykonávaní externých procedúr s masťou účastníci zaznamenali znateľný účinok 3-6 dní od začiatku liečby.

Zaznamenali pokles veľkosti hemoroidových výčnelkov a pokles epizód svrbenia a pálenia, ako aj zastavenie krvácania..

U pacientov v druhom štádiu vývoja tejto patológie (11 osôb) boli pri použití Flemingovej masti na hemoroidy tiež recenzie pozitívne. Výsledky liečby však pretrvávali kratšie časové obdobia..

Ak mali subjekty v počiatočnej fáze ochorenia nepríjemné príznaky po dobu jedného týždňa a remisia trvala 1 až 2 mesiace, potom pri hemoroidoch strednej závažnosti sa účinok dosiahol za 2 až 3 týždne a udržal sa 10 až 16 dní..

Lekári poznamenali, že u všetkých pacientov s 1. a 2. štádiom choroby sa pálenie a svrbenie v konečníku výrazne znížilo a po vyšetrení lekárom sa v problémových oblastiach zaznamenala pozitívna dynamika..

Lekári osobitne vyšetrili pacientov, ktorí podstúpili chirurgický zákrok na odstránenie uzlov, resekciu fistúl atď. (10 osôb). Použitie masti u týchto pacientov pomohlo rýchlemu uzdraveniu povrchu rany a tvorbe pooperačných jaziev..

recenzia

Alena Kolesnikova, 34, manažér:

Používa sa podľa pokynov, na turundách, trikrát denne.

Asi po 11 dňoch som si uvedomil, že nemám čuchať a spím so zavretými ústami, pocit distancie v oblasti nosa a čela zmizol. Drog odporúčam napriek homeopatickému zloženiu - naozaj to funguje.

Alla Kashtanova, 56 rokov, účtovníčka:

Chcel by som poznamenať ekonomiku masti, stačilo to na niekoľko chodov, ako aj prirodzený pôvod všetkých zložiek..

Shirokov Pavel, 49 rokov:

Po zotavení v liekovke zostalo len málo produktu. O niekoľko mesiacov som to skúsil nachladnúť a nachladnúť. Vôbec neprešiel, ale cítil úľavu - slobodnejšie dýchal a bolo tu menej hlienu.

Nie je to zlý liek, a to ani pre všetky príležitosti.

analógy

Neexistuje žiadna univerzálna náhrada za Flemingovu masť. Jeho pôsobenie je viaczložkové a pre každý z nich je potrebné hľadať analóg z tradičných farmaceutických liekov.

  • Pre hemoroidy - to sú čapíky Ichthyolu, reliéf alebo masť heparínu,
  • z prechladnutia - Naphtizin, Sanorin, Protorgol,
  • na alergie - Fenistil, Akriderm, hydrokortizónová masť.

Medzi skupiny homeopatických liekov patria: Progestan, Avia-more, Arnica, Allerdzhi, Immunokind, Gustel, Timol atď..

video

Flemingova masť - návod na použitie v nose z bežnej nádchy s vazomotorickou rinitídou

S nástupom chladného počasia sa zvyšuje riziko ARVI a ARI, ktoré je sprevádzané oslabujúcou rinitídou. Na liečenie nádchy sa vytvorili rôzne kvapky a spreje, ktoré rýchlo eliminujú príznaky choroby. Rozsah ich aplikácie je však kvôli kontraindikáciám zúžený. Napríklad vazokonstrikčné roztoky sa neodporúčajú tehotným a dojčiacim ženám, malým deťom, starším osobám a práve táto skupina je najcitlivejšia na akékoľvek infekcie. V prípade, že je potrebné dlhodobé starostlivé ošetrenie s dlhotrvajúcim účinkom, používajú sa masti na nachladnutie, vrátane homeopatických. Prírodné zloženie mastí je bezpečné pre všetky kategórie pacientov. Jedna z najstarších formulácií, Flemingova masť, bola vyvinutá v Petrohrade v polovici 19. storočia a je známa ako „liek na tri choroby“. Vďaka jedinečnej kombinácii rastlinných extraktov tejto masti je univerzálna: hemoroidy, rinitída, dermatitída sú hlavnými indikáciami pre použitie lieku.

Zloženie a forma uvoľnenia Flemingovej masti na nádchu a nádchu

Flemingova masť je hustá, viskózna látka hustej, homogénnej konzistencie (bez vtrúsenín a nečistôt), biela, s miernym zápachom mentolu..

Má päť hlavných komponentov. Pomery zmesi sú také, že extrakty v nej obsiahnuté zvyšujú vzájomný účinok.

  1. Calendula officinalis je silný prírodný antiseptický a regenerátor tkanív.
  2. Líska čarodejnice (éterický olej) - antipruritikum, antibakteriálne činidlo, zlepšuje stav krvných ciev a krvný obeh všeobecne.
  3. Aesculus je homeopatická kombinácia arniky, gaštanu konského, námeľa, rue, echinacey a arteriálnych vlákien pre domáce zvieratá. Podporuje správnu mikrocirkuláciu v tkanivách a znižuje produkciu exsudátu.
  4. Mentol (éterický olej) - ochladzuje a upokojuje podráždenie.
  5. Oxid zinočnatý spôsobuje protizápalový, vysušujúci účinok masti.

Formovanie zložky - vazelína - dodáva plasticite liečiva, uľahčuje aplikáciu.

Masť je balená do plastových pohárov so širokým vekom 15 alebo 25 g. Pripojené sú pokyny na použitie. Užívatelia berú na vedomie, že masť sa konzumuje veľmi striedmo, na 15 rokov stačí balenie s hmotnosťou 15 g.

Ako liečiť bakteriálnu nádchu, prečítajte si odkaz.

farmaceutický účinok

Homeopatická masť na vonkajšie použitie vďaka svojmu prirodzenému zloženiu patrí medzi lieky vysokej triedy bezpečnosti.

Jeho súčasti:

  • aktivovať imunitné mechanizmy;
  • zmierniť zápal, opuch, hyperémiu;
  • zvýšiť odolnosť a pružnosť stien krvných ciev;
  • optimalizovať krvný obeh a mikrocirkuláciu;
  • upravovať procesy bunkovej respirácie, ktorá je dôležitá pre obnovu poškodených tkanív;
  • znížte množstvo výboja, vysušte epitel;
  • zmierniť svrbenie a podráždenie;
  • zastaviť krvácanie a zmierniť bolesť;
  • chrániť vnútorný povrch kanálov pred opätovným infikovaním a zranením;
  • zjemňuje suché kôry v nose a pomáha ich bezbolestne odstraňovať.

Otolaryngológovia upozorňujú, že liek zmierňuje príznaky, ale neodstráni príčinu choroby, preto sa odporúča ako dodatočný regeneračný prostriedok. Dôvodom je nielen zloženie lieku (neobsahuje antibiotiká a silné antiseptiká), ale aj skutočnosť, že je možné liečiť iba malú oblasť nosovej sliznice, zatiaľ čo infekcia hniezdi v hornej časti nosnej dutiny, ktorá sa nedá mazať doma..

Pôsobenie lieku sa vyvíja postupne: prvé zlepšenia sa prejavia na druhý deň a maximálny účinok sa objaví na 9. až 10. deň..

Prečítajte si o liekoch na liečbu vazomotorickej rinitídy tu.

Indikácie a kontraindikácie

Ako už bolo uvedené, masť sa v praxi ORL bežne používa ako komplexný symptomatický liek. Je predpísané pre:

  • zápal prínosových dutín;
  • zápal prínosových dutín;
  • zápal a podráždenie nosovej sliznice rôznych etiológií.

Kompozícia je neúčinná v prípade pretrvávajúcej nádchy s hojným žlto-zeleným výtokom a hnisavými formami ORL chorôb; viskózna masť s veľkým výtokom môže zhoršiť upchatie nosa.

Kontraindikácie pre prijatie sú iba:

  • precitlivenosť na zložky (prakticky sa nenašla);
  • deti do dvoch rokov (vazelína niekedy vedie k narušeniu epilácie).

Pretože absorpcia zložiek do krvi je zanedbateľná a neškodná, je používanie počas tehotenstva a počas kŕmenia povolené..

Lekári niekedy odporúčajú masť tým, ktorí sa stali rukojemníkmi „závislosti od naftyzínu“. Pomôže zmierniť príznaky sprevádzajúce výtok z nosa bez poškodenia epitelu a umožní vám postupne opustiť vazokonstrikčné kvapky..

Čo je to hyperplastická nádcha v tomto materiáli.

Vedľajšie účinky

Veľmi zriedkavo sa vyskytujú vo forme menších alergických reakcií - sčervenanie, opuchnutie kože, mierne pocity pálenia na sliznici. Pri prvých známkach podráždenia by ste mali masť prestať používať..

Aby sa predišlo nežiaducim vedľajším účinkom, lekári odporúčajú vykonať dobre známy test: naneste určité množstvo masti na vnútornú stranu lakťa a po dvoch hodinách skontrolujte stav pokožky. Ak neexistujú vyrážky, môžete kompozíciu bezpečne používať.

Spôsob podania a dávkovanie sa môže použiť u detí

Flemingova masť nevedie k závislosti a predávkovaniu, takže sa môže používať až 6-krát denne.

Po správnom vyčistení oboch kanálov môžete použiť Aqua Maris. Masť sa aplikuje vatovým tampónom na vnútorný povrch, ale nie príliš hlboko, aby sa nepoškodil nos (obzvlášť u detí mladších ako 12 rokov by sa mala vykonávať opatrná manipulácia). Namažte obe nosné dierky každé 4 hodiny.

Ďalšou možnosťou je zavedenie Turundy nasiaknutej do nosa do nosných kanálikov. Na každý turniket sa nanesie malá časť masti s veľkosťou hrášku a umiestni sa do nosných dierok na 5 až 7 minút. Postup sa opakuje 2 - 3 krát denne. Pred liečbou by ste mali vypláchnuť nos soľným roztokom. Táto metóda sa neodporúča deťom mladším ako 12 rokov, pretože v tomto veku je ťažké ju implementovať a traumatizovať.

Do 30 minút po použití liekov nemôžete vyfúknuť nos a vypláchnuť si nos, aby ste predĺžili účinok lieku..

Oba režimy liečby sú navrhnuté na 5 až 10 dní. Neodporúča sa prekročiť dávku alebo trvanie kurzu.

V tomto článku nájdete zoznam vazokonstrikčných kvapiek..

Interakcia s inými liekmi

Doteraz sa nezistili žiadne prípady nekompatibility liekov s inými liekmi. To umožňuje zahrnúť masť do komplexnej terapie v kombinácii so silnejšími liekmi lokálneho aj všeobecného pôsobenia, vrátane antibiotík a antivírusových látok..

Podmienky na uchovávanie nosovej masti

Liečivo sa uchováva na chladnom tmavom mieste mimo dosahu detí pri teplotách do 25 °. Čas použiteľnosti - 2 roky.

Uchovávajte otvorenú nádobu v chladničke..

Veko musí byť vždy pevne priskrutkované, aby sa éterické oleje neodparili.

Cena a analógy

Flemingova masť sa predáva v lekárňach online za ceny v rozmedzí od 280 do 325 rubľov, v mestských lekárňach ceny v rozmedzí od 220 do 470 rubľov.

Neexistujú priame synonymá pre jednoduché, ale efektívne zloženie. Masti majú podobný účinok:

  • Ichthyol (deti iba od 12 rokov, nepríjemný zápach);
  • Evamentol (mentol + eukalyptový olej);
  • Pinosol (+ tymol, borovicový olej);
  • Tuja (+ tuja olej);
  • Hviezdička (+ eukalyptus, škorica, klinčekové oleje);
  • Mentoklar (+ oleje z tymiánu, gáforu, cédru, eukalyptu);
  • Viferon (rekombinantný interferón, imunomodulátor);
  • Oxolinik (antivírusový).

Ako liečiť chronickú nádchu, čítajte tu.

video

Toto video vám povie, ako liečiť nádchu..

Flemingova masť

zloženie

Zloženie tohto liečiva obsahuje účinné látky: nechtík - 1,76 g, lieska lieska - 1,76 g, eskulus - 1,76 g, mentol - 0,64 g, oxid zinočnatý - 9,4 g a pomocná látka vazelína - asi 100 r.

Uvoľňovací formulár

Homeopatický liek je k dispozícii ako masť na miestne a vonkajšie použitie. Výrobok sa dodáva v polymérnych fľašiach a plechovkách s hmotnosťou 15 g alebo 25 g.

farmaceutický účinok

Liečivo má protizápalové, analgetické, baktericídne a sušiace účinky.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Pravidelné používanie Flemingovej masti zlepšuje procesy bunkového dýchania a mikrocirkulácie v tkanivách, urýchľuje regeneračné procesy, zvyšuje obranyschopnosť tela a znižuje žilové preťaženie. Okrem toho vám tento nástroj umožňuje rýchlo zmierniť svrbenie pri liečbe alergickej dermatitídy. Vysoká účinnosť v dôsledku použitia tohto lieku sa zaznamenala pri liečbe hemoroidov vnútorných a vonkajších foriem, trombóznych a nehojacich sa vlhkých hemoroidov. V tomto prípade má liečivo priaznivý účinok na rektálnu sliznicu, stav žíl a kapiláry konečníka. Správne používanie Flemingovej masti teda umožňuje:

  • zúženie cievnych stien konečníka;
  • eliminovať opuchy;
  • zbaviť sa hemoroidov;
  • obnoviť štruktúru slizníc;
  • redukovať vonkajšie hemoroidné uzly;
  • stimulovať výživu tkanív konečníka;
  • znížiť stagnáciu venóznej krvi;
  • eliminovať krvácanie, svrbenie a bolesť;
  • zlepšiť prietok krvi;
  • chráňte sliznice pred poškodením.

Indikácie pre použitie

Hlavné indikácie použitia Flemingovej masti sú:

Kontraindikácie pre použitie

Neodporúča sa používať liek, keď:

  • precitlivenosť a intolerancia na účinné látky;
  • mladší ako 2 roky.

Vedľajšie účinky

Tento homeopatický liek je zvyčajne dobre tolerovaný pacientmi a nevedie k vedľajším účinkom. Nemal by sa však vylúčiť vývoj alergických reakcií spôsobených zložkami vonkajšej látky..

Pokyny pre Flemingovu masť (metóda a dávkovanie)

Podľa pokynov na použitie Flemingovej masti sa tento liek pri liečbe hemoroidov aplikuje vatovým tampónom denne 1-3 krát týždenne. V prípade potreby je možné po konzultácii s odborníkom opakovať liečebný cyklus. Liečba vazomotorickej rinitídy vyžaduje umiestnenie masti do dutín po jej aplikácii na Turundu na 5 až 10 minút. Sliznicu v nose môžete tiež namazať prostriedkom 2-3 krát denne po dobu 1-2 týždňov. Počas liečby dermatitídy sa odporúča aplikovať liečivo na poškodené oblasti povrchu pokožky 2-krát denne, najlepšie ráno a večer, počas 1 až 2 týždňov..

Flemingova masť počas tehotenstva

Indikácie na použitie Flemingovej masti sú poruchy, ktoré ženy často trápia počas tehotenstva, napríklad: dermatitída, rinitída a hemoroidy. Užívanie lieku počas tehotenstva nemá nepriaznivý vplyv na vývoj plodu a zdravie matky. V procese prenášania dieťaťa je však pred použitím tohto lieku potrebné poradiť sa s odborníkom, ktorý môže predpísať správny terapeutický režim..

predávkovať

Neboli zistené žiadne prípady predávkovania.

Interakcia

Neexistujú žiadne informácie o liekových interakciách medzi týmto liekom a inými drogami..

Podmienky predaja

V lekárňach je liek vydávaný bez lekárskeho predpisu..

Podmienky skladovania

Odporúča sa uchovávať liek na tmavom a chladnom mieste pri teplote neprevyšujúcej 25 ° C, dobre chránenej pred deťmi.

Skladovateľnosť

analógy

Hlavnými analógmi tohto lieku sú ďalšie externé látky s podobným účinkom: heparín, Višnevský, Proctosan, Troxevasin a ďalšie masti..

alkohol

Pokyny pre liek neukazujú, či sa alkohol môže počas liečby konzumovať. Medzi choroby, pre ktoré je tento liek predpísaný, patrí odmietanie horkých, slaných a korenených jedál, ako aj alkoholu..

Recenzie Flemingovej masti

Je potrebné poznamenať, že tento externý liek je jedným z najpopulárnejších. Zároveň sa recenzie na Flemingovu masť nachádzajú na rôznych lekárskych fórach a pri diskusiách o chorobe, ako sú hemoroidy. Pacienti, ktorí používajú tento liek pri liečení hemoroidov, zvyčajne uvádzajú svoju vysokú účinnosť. Poznamenávajú, že od prvých dní používania hemoroidovej masti je výrazné zníženie svrbenia a bolesti v rektálnej oblasti. Dlhšie užívanie - od 1 týždňa vedie k resorpcii uzlín a hojeniu puklín v análnej oblasti.

Existuje tiež veľa recenzií, keď tento liek používajú pacienti, ktorých znepokojujú príznaky podobné hemoroidom - neustále svrbenie a krvácanie v konečníku. Neodvažujú sa však poradiť sa s lekárom a používať Flemingovu masť samostatne, pretože známy im odporúčali tento liek. Mnoho z nich uvádza, že liek im pomáha dobre, ale musíte pamätať na to, že táto masť je predpísaná iba pre nekomplikované formy vonkajších hemoroidov, takže by ste sa mali stále poradiť s lekárom..

Flemingova masť sa tiež aktívne používa pri liečbe nádchy. Zároveň pacienti uvádzajú, že použitie tohto lieku na nachladnutie po 2 dňoch pomáha zbaviť sa upchatia nosa..

Liečba sinusitídy vám umožňuje úplne odstrániť nežiaduce príznaky 10. deň. Takmer všetci pacienti tento liek dobre tolerujú, vedľajšie účinky sa nepozorujú.

Fleming masť cena, kde sa dá kúpiť

Tento nástroj si môžete kúpiť v lekárňach v Moskve za cenu 240 - 305 rubľov. Cena Flemingovej masti na Ukrajine sa zároveň pohybuje od 95 UAH.

Vzdelanie: Vyštudoval základnú lekársku fakultu Rivne State a získal titul farmácia. Vyštudoval štátnu lekársku univerzitu Vinnitsa pomenovanú po I. M.I. Pirogov a stáž na jeho základni.

Pracovné skúsenosti: Od roku 2003 do roku 2013 - pracoval ako lekárnik a vedúci kiosku pre lekárne. Mnoho rokov jej bola udelená certifikácia a vyznamenanie a svedomitá práca. Články o lekárskych témach boli publikované v miestnych publikáciách (novinách) a na rôznych internetových portáloch.

Poznámka!

recenzia

Ako možno homeopatiu považovať za pseudovedu, Flemingova masť dokonale pomáha pri hemoroidoch a vazomotorickej rinitíde, čo je najlepší liek, bez následkov, používame celú rodinu.

Nikdy som si nemyslel, že budem čeliť hemoroidom, ani som nevedel, čo to je. Zrazu to začalo, na výlete, potom išiel k lekárovi a diagnóza bola potvrdená. Po dlhom hľadaní liečebných metód som narazil na túto masť. Neočakával som taký rýchly výsledok, teraz už uplynul takmer rok a tento problém ma neobťažuje. Odporúčam každému z hemoroidov, neviem, ako sa prejavuje v iných smeroch, ale s týmto jemným bolesťou je určite výhoda.

Masť šetrí dermatitídu. Tiež nič naozaj nepomohlo, vyskúšal som všetko. Len som ho rozmazal, bez bandáže, svrbenie takmer ustúpilo. Teraz ho používam, keď má dieťa vyrážku.

Môj manžel priniesol túto masť z pracovnej cesty, hemoroidy mal 2 roky. A jeho práca je často na cestách, má dlhý dosah. Je to hrozná situácia, keď pracujem s takou bolesťou. Takže mu bolo odporučené túto masť, vo všeobecnosti mu to pomohlo dobre, ako som pochopil, už sa viac nesťažuje na bolesť.

Úžasná masť. Liečila kontaktnú dermatitídu. Žiadna iná masť nepomohla. Išiel som online a našiel som Flemingovu masť, silné svrbenie, dokonca hlboké praskliny. Túto masť začala používať v mastnej vrstve na dlaniach a obviazala rukami obväzom v noci. Cez víkendy, 3-krát denne. Tretí deň sa trhliny zahojili, neobjavili sa nové bubliny, pokožka dlaní pred očami sa začala zotavovať. Za 5 dní sa moje ruky stali novými. Som tak potešený. Napriek tomu nejde o hormonálnu masť a všetky zložky robia svoju prácu. Vyjadrujem svoju vďačnosť tvorcom takejto masti. S pozdravom Svetlana Vladivostok

Zdá sa, že ide o obyčajnú zinkovú masť, ktorej deti sú rozmazané a do nej sú vrazené rôzne tinktúry a mentol. pravdepodobne by malo fungovať

Populárne Kategórie

Cysta V Nose

Strata Čuchu